Vision Sverige fyller snart 5 år

Februari 2020 är den sista månaden av Vision Sveriges första fem år. Den 1:a mars fyller Vision Sverige åledes 5 år och vi är otroligt tacksamma för den resa som vi har fått vara med om hittills.

Idag får tusentals människor höra evangeliet varje dag och bli uppmuntrade i sin tro, både på svenska, arabiska och farsi. Allting började med ett tilltal till moderkanalen Visjon Norge från Gud om att öppna fönstret och skjuta en pil mot öster (2 Kung 13:17). Sedan dess har otaliga program spelats in med undervisning, vittnesbörd och förbön och

sänts ut över verige och Vision Sverige har sänts som atellitkanal dygnet runt i snart 5 år. Vår vision är att se människor bli frälsta och helade, att få hjälpa de fattiga och nödställda, samt att vara till välsignelse för Israel. Vi tror att Sverige skall bli frälst!

Målet är att ställa Vision Sverige helt på svenska fötter och vi står nu i bön för att Gud ska resa upp fler svenska partners. Alla gåvor och allt stöd är välkommet, och vi är också behov av er förbön! Just nu ber vi särskilt om att Gud ska resa upp 500 personer som var och en ger 1.000

kronor per ånad. På så sätt kan vi täcka våra månatliga utgifter och driva den här kanalen som vi ser som en missionsbas i Sverige. Den här månaden behöver vi dessutom extra stöd för att lansera upp januari som innebar mindre gåvomedel än vad vi hade hoppats på. Tack att du är med och bär Vision Sverige! Tillsammans tror vi Gud om en fantastisk framtid för vårt land! Sverige skall bli frälst!

Livesändningar på arabiska och farsi

Sedan mitten av januari har vi börjat sända en timme live under lunchtid på arabiska och farsi. Måndagar och tisdagar på arabiska kl 12-13, samt onsdagar och torsdagar kl 13-14 på farsi. De arabiska programmen leds av pastor Merzek Botros.
– Vi vill dela de goda nyheterna för araber och muslimer som har kommit till Sverige. Vi ser att det är öppet just nu för att dela evangeliet om Jesus Kristus som frälsare för dem, och därför måste vi fånga tillfället, säger Merzek. David Nazareth, som håller i programmen på farsi, berättar att han också längtar efter att få nå ut med evangeliet till så många som möjligt.

– När människor kommer från Afganistan och Iran så ommer de från en kultur med en väldigt stark identitet, men väldigt många längtar efter frihet. Vi behöver ge dem hela evangeliet om Jesus Kristus, berättar David. Trots att programmen är relativt nya, och trots att sändningarna sker på lunchtid, så är responsen stor. – Vi har fått en god respons hittills. Folk har kontaktat oss och man ser att tittarna är aktiva under våra livesändningar. Flera ber om förbön och vi ber också frälsningsbön med tittarna varje gång, berättar Merzek Programmen sänds live på vanliga kanal på satellit och på Facebook. Men det är inte bara svenska invandrare som tittar.

Programmen sänds live på vanliga kanal på satellit och på Facebook. Men det är inte bara svenska invandrare som tittar. – Vi ser att det är flera från andra länder, både från Europa och arabvärlden som tittar och kontaktar oss.

Nya programledare till Sverige Live

Magdalena Hansen

Magdalena Hansen är gift med Atle som sedan en längre tid tillbaka har producerat program och sänt konferenser för TV Vision Sverige. På det sättet har hon följt Vision Sverige lite halvt inifrån under en längre tid. Hon har även varit programvärd på 2019 års påskkonferens från Halmstad.

Men utöver det, vem är Magdalena Hanen?
– Jag är en 36-årig sjuksköterska som för
illfället skolat om till barnvårdare. Jag älskar Jesus och äventyr och beach volleyboll, berättar hon.

Nu kliver hon alltså in som programledare på Vision Sveriges liveprogram Sverige Live och kommer ha hand om ett program i månaden.

Hur känns det att börja som programledare på Vision Sverige?
– Det känns spännande och utmanande. Det känns bra att få vara med och berätta om Jesus och sprida evangeliet, säger Magdalena. Men Magdalena berättar också att det känns lite nervöst.
– Det känns okänt, eftersom jag ännu inte har haft något program ännu.

Vid den tid ni får detta nyhetsbrev har Magdalena redan haft sitt första program, och vi tror att det kommer gå jättebra!

Irene Andersson

Irene Andersson En annan ny programledare som redan har synts mycket på Vision Sverige är Irene Andersson. Irene jobbar som socionom, men är för de flesta av oss känd som en uppskattad
lovsångsledare.

Vem är du?

– Jag är en vanlig tjej från Uppsala som brinner lite extra för lovsång och för att se Guds rike utbredas i Sverige.

Hur känns det att kliva in som programledare på Vision Sverige?
– Det känns väldigt spännande! Jag tror att TV och media är viktiga verktyg som Gud vill använda för att vinna Sverige för Jesus och för att uppmuntra och utrusta kristna runtom i landet. Det känns jättekul att få vara med på ett hörn och samarbeta med Vision Sverige för detta syfte.

Vad har du för förväntningar?
– Förväntar mig att få se Gud verka ännu mer via Vision Sverige och att fler ska få bli ppmuntrade och lära känna Jesus under detta år.

Share This