Världen idag och TV Vision Sverige inleder samarbete

I helgen är det premiär för en programserie som lyfter fram brytpunkter mellan kristen tro och samhällstrender, i ett nytt samarbete mellan Världen idag och TV Vision Sverige. Marco Strömberg är programledare för serien, som fått namnet Hotspot.

Drygt 20 timslånga avsnitt har redan spelats in, och kommer att sändas på TV Vision Sveriges sändningar varje söndag klockan 18, med början den 1 november. Men redan på lördag klockan 8 kommer helgens avsnitt att läggas upp på Världen idags hemsida, Facebook och Youtube-kanal.

– Vi vill ge fördjupad kunskap om saker som kan vara svårtillgängliga för många, och låta initierade personer förklara på ett lite enklare sätt vilka konsekvenser som en del tankegångar och ideologier får för våra liv, tro och samhälle, säger Världen idags vice vd Lars Magnusson.

– Diskussionen om hur vi kristna ska förhålla oss till olika företeelser i samhället behöver försiggå i kristenheten för jämnan, och där vill vi hjälpa till.

De första tre programmen tar sitt avstamp i ”Kristus och kulturen”, ett klassiskt verk från 1951 av av den amerikanske teologen H Richard Niebuhr. Här samtalar Marco Strömberg med Torbjörn Aronson docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet.

Därefter följer åtta program om postmodernismen, med Torbjörn Aronson, teologen Stefan Gustavsson respektive teologen Anders Gerdmar som gäster.

Däremellan kommer tittarna att kunna ta del av två specialprogram om presidentvalet i USA. Den 3 november klockan 19 sänds ett samtal inför valet på TV Vision Sveriges hemsida, med USA-kännaren Ronie Berggren, som bland annat skrivit en bok om USA:s president Donald Trump.

Efter valet, den 9 november, blir det analyser och samtal med Torbjörn Aronson och Världen idags politiske kommentator Lennart Sacrédeus, även detta klockan 19.

I somras gick Världen idag för första gången in som mediepartner i TV Vision Sverige. Då gällde det satsningen Frihet har ett namn – en konferens som livesändes varje kväll under en månad.

Share This