Tar ställning mot kulturell marxism i en ny serie

Under hösten kommer Vision Sveriges nya serie; Hotspot. Marco Strömberg är programledare och bjuder in professionella gäster med andlig tyngd till samtal om ideologiska utmaningar i samhället.

Den här pågående produktionen är ett resultat av samarbetet mellan den kristna dagstidningen Världen idag och Vision Sverige. Till en början kommer det släppas runt tjugo stycken 60-minutersprogram.

 

– I serien får vi besök av professorer, forskare och olika kristna debattörer. Vi vill belysa de olika utmaningar som möter oss kristna i samhället idag. Vi kommer gå på djupet och avslöja vad det är som ligger till grund för dessa politiska och filosofiska trender, men med ett andligt perspektiv, berättar Marco Strömber

Kristisk till “Social Justice”

Under det senaste åren har fenomen som postmodernism fått starkt fotfäste. Nya koncept som “Social Justice” och “Cancel culture” har uppstått, berättar Strömberg vidare. Anhängare till Social Justice är motståndare till kristna familjevärden, könsroller och kämpar för transsexualism, ateism, globalism och liknande idéer i försök att urvattna samhällets struktur. “Cancel Culture” är ett begrepp som beskriver försök på att dölja uttalanden som inte är i linje med sådana idéer, speciellt inom den amerikanska underhållningsindustrin.

 

Program med djup och bredd

I de här programmen går vi på djupet med flera av dessa fenomen. Vi avsätter till exempel avsnitt till att prata om 68-generationen och de svenska socialdemokraterna, den lutherska kyrkan och hur de kristna kan hantera dessa utmaningar, berättar Strömberg. Med 68-generationen menar Strömberg de som var unga vuxna under 60- och 70-talet med fri

tillgång till narkotika, lössläppt sexualitet och andra typer av motstånd till de traditionella värderingarna.

 

Parad av starka gäster

– Vi får bland annat besök av Torbjörn Aronsson i studion. Aronsson är professor i statsvetenskap och kyrkohistoria och föreläser även i mediahistoria vid STH (skandinavsik teologisk Högskola i Uppsala

– Avsikten med att bjuda in kunniga gäster inom de aktuella ämnena är för att kunna gå på djupet verkligen informera tittaren inom dessa frågor. Vi ser mycket missvisande information som dominerar i etablerade mediakanaler och på sociala medier. Med detta önskar vi att bidra med bättre information.

 

Premiär i Oktober

Den första episoden släpps på sociala medier redan den 31 oktober berättar Strömberg. Planen är att serien också ska sändas på TV och släppas på Visionfamiljens nätbaserade plattform tvvision.se under hösten.

Share This