Smedjan Church satsar digitalt för att sprida evangeliet
I söndags, den 8 november, hade Smedjan Church sin första Live-sända gudstjänst på Vision Sverige. Den trevliga Pingstförsamlingen ligger på Väskkusten i det lilla samhället Skarhamn och gör det nu möjligt för människor i hela Sverige att höra deras budskap.

– Vi tror att det är otroligt viktigt att inkludera alla de människor som sitter isolerade i sin hem nu, berättar Thomas Jonsson, pastor och ledare för Smedjan.

 

Traditionella gudstjänster i digitalt format

Då den oväntade Corona-situationen drabbade Sverige i mars var Smedjan Church lika utsatt som andra kyrkor. Jonsson berättar om den tiden då de behövde anpassa sig till det nya läget:

– Vi har växt med antal medlemmar ända fram till Coronaviruset kom. Då det slog till hade vi inte tänkt att satsa på TV, men under loppet av 2-3 veckor var vi igång. Jag har jobbat med TV tidigare så det har såklart underlättat. Det har gått bra, även om det gick extremt fort.

 

Prioriterar yngre människor i gamla lokaler

Jonsson beskriver Smedjan som en pingstförsamling med hjärta för gemenskap. Församlingen håller till i äldre lokaler men samlar människor i alla åldersgrupper.

– För några år sedan köpte kyrkan äldre kyrklokaler som vi sedan har renoverat. Vi har lyckats skapa en modern stil, där alla människor är välkomna.

 

Fats sändningspartner på TV Vision Sverige

Från och med förra söndagen ser du Smedjan varje söndag på TV Vision Sverige. Vi vill samtidigt passa på att påminna om att vi sänder gudstjänster från sju olika församlingar varje söndag mellan klockan 10 till 16.

Share This