Ger lokala församlingar sändningstid

De svenska samhället rörs just nu av strikta restriktioner vilket får stor påverkan på kristna församlingar. Vision Sverige sträcker ut en hjälpande hand till lokala församlingar i Stockholm- och Göteborgsområdet, för att göra det lättare för dem att sända gudstjänster och undervisning digitalt. 

–   Här i Göteborg har vi lyckligtvis fortsatt möjlighet att träffas fysiskt i kyrkan (uttalat innan 16 nov red anm.), men vi ser ju att många människor sitter isolerade i sina hem och det gör det här arbetet väldigt viktigt. Många församlingar har tackat med ett varmt ja, berättar Ruben Ivarsson som har stått i spetsen för kanalens tekniska arbete i Göteborg.

 

Utökar tidigare koncept

Vision Sverige fortsätter och utökar det som blivit något av en tradition på kanalen. Varje söndag sänds gudstjänster från olika församlingar under rubriken “Super Sunday”.

–   Den här gången blir det gudstjänst från ännu flera kyrkor, flera dagar i veckan, berättar Ivarsson

 

Öppen studio, hela veckan

Studion kommer alltså vara disponibel för kyrkor som önskar att dela sång och predikan via Vision Sverige. 

– I Göteborg öppnar vi studion för lokala församlingar som önskar en plattform att sända ifrån alla dagar, hela veckan. I Stockholm gäller samma koncept, men måndagar och tisdagar, meddelar Gawdat Mtrious, ledare för Vision Sverige.

Med detta önskar Mtrious att sträcka ut en öppen hand till församlingar i dessa regioner som kan vara behjälpliga av den här möjligheten.

 

Ett alternativ till traditionella gudstjänster

Ivarsson svarar tydligt ja på vikten av den kristna gemenskapen, också i corona-tider. Även om det nu handlar om gudstjänster på TV eller internet, kommer det ändå vara gudstjänster i traditionellt format. Kompromisslös lovsång, bön och predikan som man är van vid. Moderna tider öppnar för nya möjligheter, och nu kommer dessa gudstjänster bli tillgängliga var du än i landet befinner dig.

 

Share This