BILD: Fredrik Lövland Johansen, här som programledare för programmet “Mitt på dagen”, som sänds på Tv Visjon Norge, för bara några veckor seda

Fredrik Lövland har lämnat oss – vi lyser frid över hans minne.

Fredrik Lövland Johansen har lämnat oss. Han dog i Stockholm den 30 juni och ska begravas i Skotfoss kyrka på torsdagen den 15 juli. Han lämnar efter sig sin älskade May och sönerna Gabriel och Sebastian. Vi lyser frid över hans goda och kära minne.

Fredrik föddes den 17 mars år 1977 och fick hembud i alldeles för tidig ålder. Han bodde i Telemark men var, när det inträffade, i Stockholm på jobbuppdrag. Fredrik Lövland Johansen var en mångsidig man. Han sjöng och spelade som en riktig artist och inom TV var han skicklig på mycket. Han ledde både små och stora sändningar, ansvarade för regi och kunde också lika gärna stå bakom kameran.

Mycket mångsidig TV-man

Fredrik var också reporter och gjorde riktigt snygga inslag som både TV Visjon Norge och TV Vision Sverige kunde ta del av. Bland annat gjorde han flera reportage under förra årets Camp Meeting på Hove utanför Arendal, Norge. Han har också gett rapporter från både Albanien och Moldavien. Han jobbade nära flera kända personer som till exempel Edward John.

Då han talade god svenska, som tillägg till hans fina norska sörlandsdialekt, var han programledare i både Norge och Sverige. Det sista han gjorde på TV var TV Visjon Norges “Mitt på dagen” som han ledde varje onsdag tillsammans med Simon Johansen. I TV Vision Sverige har vi sett honom leda en del Sverige Live från samma studio i Norge de senaste månaderna.

 

TV-avdelningen har drabbats hårt

– Vi är alla i chock, säger TV-chef Gawdat Mtriuos.

– Det är första gången TV-avdelningen mister en medarbetare så plötsligt och oväntat. Vi vet att han är på en bättre plats nu och vi ska ta med oss alla goda minnen från Fredrik, säger en tagen TV-chef.

Gawdat träffade Fredrik för första gången i början av 2000-talet då han arbetade som fotograf i Sarons Dal, Kvinesdal i Norge. Några år senare möttes de igen och år 2017 började Fredrik på allvar att samarbeta och jobba med TV Visjon Norge.

Hans allsidighet gjorde att han fick många uppgifter och på grund av att han behärskade svenska var han även med att bygga upp TV Vision Sverige.

Fredrik ledde gärna Sverige Live både ensam och tillsammans med andra, lika gärna som han sände live-TV i Norge.

Tillhörde vår framtid

– Han brann för att få ut evangeliet och var ett fint exempel för alla som arbetar med kristen TV. Vi två har jobbat mycket nära varandra, speciellt de senaste åren, säger Gawdat.

– Han var mycket mångsidig och aktiv. Han tillhörde vår framtid. Fredrik var en god kristen. Han har fått hembud och har kommit till en bättre plats, men för alla som är kvar är det tungt, säger Gawdat Mitrious som poängterar att han personligen mist en god kollega och en strålande vän.

– Våra tankar går först och främst till han närmaste, May och sönerna, och den övriga familjen, avslutar Gawdat Mtrious.

Share This