ÖVER 400 SKOLPAKET TILL ALBANIEN!

Under September har vi haft en insamling till skolpaket till barn i Albanien. Pastor Koli Pukka har varit här i Sverige och delat med sig om hur läget är i Albanien och de stora behov som finns. Vi ville göra något och har därför samlat in pengar till skor och ryggsäckar till barn som lever i ett land som drabbats hårt av Covid.

När det var dags att dela ut paketen åkte våra två programledare, Zoran och Marco, till Shkodër i Albanien för att var på plats och hjälpa till. Allting filmades för att kunna visa i Sverige Live i efter- hand och på kvällarna den 25 och 26 september sände vi live från Albanien med Koli Pukka medverkande. Dessa program finns att se

Slutligen vill vi tacka er alla som varit med och bidragit till den här kampanjen! Vi har upprepat Bepin Makas,

ungdomspastor i Albanien, ord flera gånger men de är värda att påminna om: “Var och en som är med och ger till den här kampanjen blir en del av dessa barnens liv och blir som en typ av förälder för dessa barn”.

Många barn har blivit välsignade av skolpaketen, men kanske mest av vetskapen om att någon i ett annat land tänkte på dem och brydde sig så mycket att de gav. Den gåvan är så mycket större än en ryggsäck eller ett par skor, även om de blir påminda om det varje gång de tar på sig skorna. Tack för ert engagemang!

MARCO BERÄTTAR:

Efter att Vision Sveriges tittare generöst samlat in över 240 000 kr till skolpaket till fattiga barn i Albanien så åkte jag och Zoran ditt för att dokumentera utdelningen. I vanliga fall hade jag inte åkt på grund av min arbetsbörda i vårt arbete med Focus Business School, men jag kände att Herren ville detta, och att denna resa låg på Guds hjärta blev uppenbart när vi väl var där.

Vi fick se ett land som verkligen var så sargat av fattigdom och elände. Det tog att se hur nedgånget skolor och hem var.

Man förstår att många vill lämna landet och att många känner sig hopplösa. Den första platsen vi delade ut paketen på var en ödebygd där det verkade vara total arbetslöshet, vi såg i princip inga odlingar eller boskapsskötsel. Det var som en öde plats fast det bodde människor där. En mycket märklig kombination. 

 

När vi skulle komma till en skola för att dela ut skolpaketen så sa våra värdar att vi är framme vid skolan och jag undrade vad de menade för det var bara en svårt nedgången byggnad som jag trodde var ett uselt stall. Men det visade sig att det var skolan där barnen gick.

Det var svårt att se hur barnen hade denna så svårt nedgångna byggnad som sin skola.

Jag tyckte inte att den inte ens dög till att ha djur i. Jag kände direkt att det här borde vi satsa på och se till att det blir renoverad. Zoran och jag gjorde en kort video om det, det var inget planerat utan kom spontant i stunden. Pastor Koli sa att det skulle behövas ca 100 000 kr för att upprusta skolan. Att vi lyckades få in 150 000 kr på de två livesändningar var långt utöver vad vi kunnat föreställa oss i vår vildaste fantasi. Jag tror att Gud hade förberett allt det som hände under helgen för det var ett sånt flöde i allt det vi gjorde. Det kändes om ett riktigt genombrott både för insamlingen för Vision Sverige och för församlingen i Shkodër.

ZORAN BERÄTTAR:


Under onsdagens Sverige LIVE avslutade vi kampanjen där vi samlat in pengar till Albanska barn.
Vi samlade 401 skolpaket! Marco och jag åkte dagen efter till Albanien för att på fredagen och lördagen dela ut dessa paket till skolbarnen. Vi åkte bland annat till två byar högt uppe i bergen. En resa på 5-6 mil på grusvägar som var fulla av stora stenar. Vi besökte två skolor, en för 16 barn och en för 155 barn. Vi delade också ut 65 paket till romska barn och barn som samlas i en kyrkolokal.

Resterande paket delades ut till enstaka familjer och vi fick vara med att besöka tre av dessa! Det var svårt att möta alla dessa familjer och barn. Barnen var undernärda och hade inga skor på sig fast golven bestod av betong eller lera. För dem är den här kärleksgåvan så stor! En liten tjej på fyra år bad Fader Vår för oss. Alla som var med brast, det vår så fint och starkt. Dessa barn har inget men det är tacksamt och de ber!

Under lördagskvällen och söndagskvällen sände vi LIVE från Skhodër vilket första gången i VS historia vi kombinerade sändningen från Göteborg och Albanien! Vi trodde och hade oplane- rat för att bara visa hur alla paket blev levererade, men under lördagskvällen hände något fantastiskt, övernaturligt! Våra tittare blev uppmanade om att hjälpa till med ombyggnaden av en förfallen skola så vi samlade in pengar och fick in 147 000:- under dessa två kvällar! Tack Jesus!

Share This