Insamling till behövande i Irak

Torsdag och fredag den här veckan (4 & 5 november) har vi en speciell insamling till de behövande i Irak. Detta är ett samarbete med pastor Merzek Botros och hans arbete. Merzek är ett känt ansikte på kanalen som sänder TV på arabiska regelbundet.

Pastor Merzek Botros

Bild lånad från Världen Idag

År 2014 i augusti intog IS Irak. Några år senare kom Merzek dit och mötte människor i stor nöd. Många organisationer hjälte till året eller åren efter IS framfart men när tiden gick lämnade de området för andra uppdrag. Merzek mötte människor som fått lämna hus och hem. Många har förlorat familjemedlemmar och tusentals barn saknar föräldrar. Av dem finns det många barn som inte är registrerade då ingen vet vem de tillhör eller var de kommer ifrån. För dessa barn som bor i lägren erbjuds ingen skola vilket gör att en hel generation går miste om utbildning. Kvinnor som varit sex-slavar åt IS har återvänt helt utan mental stöttning.

Dessa människor bor i stora flyktingläger, i tält. Där lever de sina dagar utan att vet hur deras framtid ser ut. Det är helt ovisst om de någonsin kommer få komma tillbaka till sina hemtrakter eller vad de kan förvänta sig av livet. Merzeks hjärta berördes djupt och sedan han mötte dessa människor har han åkt ner regelbundet och skickat sändningar med rullstolar, leksaker och mycket annat. Nu vill vi som kanal vara med och hjälpa.

Vision Sverige är ingen stor TV-kanal men vi vill vara med och bidra med met vi kan. TV-chef Gawdat säger: En del av vårt DNA här på kanalen är att hjälpa andra. Vi hjälper barnen i Albanien men nu upplever vi en maning att stötta även detta arbete. Att ge är bibliskt och därför vill vi göra det. Vi kan endast göra en liten del men vi litar på att Gud kan multiplicera det vi gör.

Nu inför vintern är de stora behoven mat och värme. Målet med den här insamlingen är att välsigna 300 familjer med ett matpaket som räcker i ca 3 veckor och 300 familjer med en kamin som håller dem varma när kylan kommer. Detta kostar 500 kr per matpaket/kamin. 

Att vi som kristna stannar kvar och hjälper de muslimska människorna när alla andra lämnar talar ett tydligt språk och är ett fantastiskt sätt att visa Jesu kärlek på! Vi hjälper inte eller älskar inte personer baserat på religion eller bakgrund utan på grund av att de är skapade, värdefulla av Gud. Ingen ska behöva leva under de förhållanden dessa människor gör.

Slutligen skickar vi med en hälsing från Merzek som tackar Vision Sverige och alla givare som vill vara med och stötta arbetet i Irak. Han är i Irak just nu för att leda hela den här satsningen.

Vill du vara med och hjälpa och stötta dessa människor? Märk din gåva med Irak mat eller Irak kamin beroende på vad du vill att pengarna ska gå till. Tusen tack att du är med! Gud välsigne din gåva!

Share This