NYHETSBREV Vecka 39: Kristen underhållning

Vecka 39 bjuder på underhållning för både barn och vuxna. Vi avslutar veckan på topp med filmkväll på lördag och gudstjänster på söndag. Under hela veckan inbjuder vi till starka samtal och härliga gäster på Sverige Live. 

Sverige Live ser du, varje vardagkväll från klockan 19 på Vision Sverige. Måndag och tisdag sänder vi från studion i Stockholm, onsdag till fredag sänds från vår studio i Göteborg. Programledare, den här veckan, är bland annat Carl-Gustav Severin och Kitty Dimiter i Stockholm och Zoran Kovacevic och Nils-Ove Macelind i Göteborg. De och fler med dem är att vänta under härliga kvällar med Sverige Live i veckan. 

Ta ett djupdyk i tron
På tisdag, sen 22 september klockan 7, visar vi den lärorika serien Urgammal tro med Carl-Gustav Severin. Carl-Gustav, djupdyker i bibeln, tron och andra relevanta ämnen som har stor betydelse för den kristna individen. Med utgångspunkt i gammal visdom hittar Severin meningen för vad det betyder även i våra moderna tider. 

Talkshow
Vision Sverige bjuder även på den ungdomliga talkshowen Samuel & Vänner som leds av Samuel Liljeblom. Här läggs fokus på gästens tjänst. Först ut är Fame Obinell som är ungdomspastor och kläddesigner. 

Ut på Äventyr
På lördag, den 26 september, sänder Vision Sverige barnserien, Äventyrsdalen. Serien fokuserar på tidlösa budskap från bibeln med fina animerade berättelser som passar hela familjen. Programmen visas med svenskt tal.
Barn-TV sänds alla dagar klockan 18 med varierande innehåll.

Veckans film

Mellan 22 och 00.30 på lördag levereras det ny film från vår nederländska sändningspartner, New Faith Network. Den här veckan sänds den Amerikanske filmen In the name of God från 2013. Filmen handlar om den unga pojken Mason och hans svåra uppväxt. I flera år blir Mason omplacerad i den ena fosterfamiljen efter den andra. Mason känner sig oönskad och vet inte längre vad kärlek är. Till slut blir Mason inbjuden att bo hos familjen Lewis där allt till en början är som tidigare, men familjen har fått en uppgift från Gud att förändra livet för Mason.

Om du inte har möjlighet att se filmen på lördag sänds alltid en repris följande fredag, samma tid, klockan 22. Om det ger dig mersmak, finns möjlighet att hyra film som privatperson från New Faith Network. I deras reklam i Norge säger de: Här hittar du de vackraste trosbaserade filmer och serier. Inspirerande historier som får dig att reflektera över de stora frågorna, så väl som de mindre. 

Gudstjänst från Göteborgskyrkan

På söndag, den 27 september klockan 10, bjuder vi in till digital gudstjänst med en av våra sändningspartner – Göteborgskyrkan. I en tid när det inte är så lätt att vistas i större samlingar anser vi på Vision Sverige att det är viktigt med bra alternativ. Flera gudstjänster från flera kyrkor sänds under söndagen. 

Vison Sverige på nätet

Mycket av det innehåll som sänds på TV finns även tillgängligt via Visionfamiljens streamingplattform: tvvision.se. Där finns ett brett utbud av serier som tidigare bara sänts på TV. Det finns bland annat separata programkataloger för barnprogram och innehåll på flera olika språk såsom svenska, engelska, norska, arabiska och farsi.