480 Gäster, 15 Programledare i 240 Livesända program

Här ovan ser ni fakta från Sverige Live som vi producerat och sänt nästan varje kväll under hala 2020. Det är 3 timmar livesänd TV varje kväll och att få fått ihop det är ett mirakel i sig självt. Vi är så tacksamma för alla trofasta medarbetare och programledare som gjort det möjligt. Vi vet att det ger andlig mat till så många, både i Sverige och Norge och responsen är fantastisk. Vi ser människor blir stärkta i sin tro, bli helade, frälsta och förvandlade genom kraften i Guds Ord. Under de senaste 11 månaderna har 40 000 bönemännen kommit in till oss och vi får se många bönesvar. Gud är trofast och har gripit in i många situationer vi bett om i studion.

Vi blir så berörda av Guds nåd och alla varma vittnesbörd från alla dem som kommit och delat med sig i någon av våra studios, Stockholm eller Göteborg. Många före detta muslimer och ateister har suttit i studion och delat med sig av hur de mött Jesus och fått ett förvandlat liv.

På grund av Corona-pandemin har många haft svårt att ta sig till kyrkan eller valt att stanna hemma. Även om vi aldrig kommer kunna ersätta den lokala församlingen, och försöker inte göra det heller, är vi ett gott alternativ i dessa tider och det är vi stolta över.

Här är en av alla röster från en av våra tittare:

Jag tackar för era program, för era vittnesbördsprogram som folk behöver höra för att stärka människors tro. Era trosstärkande program med förbön har också stärkt mig.

2020 – ett turbulent år för oss alla

Det här året har varit tufft för oss alla, Sverige är inget undantag. När det skakar är det viktigt att hålla blicken fäst på vad som verkligen spelar roll. Att skydda sig mot Corona är såklart vitkigt, men att hitta en verklig säkerhet, en djup trygghet när väldigt mycket skakar runt omkring är livsviktigt på ett annat sätt. Troligtvis känner vi alla någon som dött, förlorat en närstående, eller drabbats av pandemin genom att förlora jobbet, den ekonomiska tryggheten. Mitt i allt detta vet vi att Gud är en fridens Gud. Vi gömmer inte huvudet i sanden, vi springer inte bort från problemen, men vi vilar hos Honom mitt i stormen. Därifrån kan vi ropa med hög röst att Jesus är en trygg plats och en borg där vi kan lämna all vår rädsla och oro. Vi tror att den här krisen kommer dra människor närmare Gud snarare än bort ifrån Honom och vi tror att vi lever i den här tiden för att kunna visa människor hur de når frid, hopp och frälsning. Allt detta  har vi i Jesus när vi börjar att bygga en relation med Honom.

 

Vårt största och främsta mål med Vision Sverige är att berätta evangeliet på ett sådant sätt att alla kan förstå och på sätt som når alla. Det bästa, tror vi, är att låta människor som mött Hans Frid få dela med sig av sina vittnesbörd. Vill du stå med oss i vårt arbete?

Ger lokala församlingar sändningstid

De svenska samhället rörs just nu av strikta restriktioner vilket får stor påverkan på kristna församlingar. Vision Sverige sträcker ut en hjälpande hand till lokala församlingar i Stockholm- och Göteborgsområdet, för att göra det lättare för dem att sända gudstjänster och undervisning digitalt.

–   Här i Göteborg har vi lyckligtvis fortsatt möjlighet att träffas fysiskt i kyrkan (uttalat innan 16 nov red anm.), men vi ser ju att många människor sitter isolerade i sina hem och det gör det här arbetet väldigt viktigt. Många församlingar har tackat med ett varmt ja, berättar Ruben Ivarsson som har stått i spetsen för kanalens tekniska arbete i Göteborg.

 

Utökar tidigare koncept

Vision Sverige fortsätter och utökar det som blivit något av en tradition på kanalen. Varje söndag sänds gudstjänster från olika församlingar under rubriken “Super Sunday”.

–   Den här gången blir det gudstjänst från ännu flera kyrkor, flera dagar i veckan, berättar Ivarsson

Öppen studio, hela veckan

Studion kommer alltså vara disponibel för kyrkor som önskar att dela sång och predikan via Vision Sverige.

– I Göteborg öppnar vi studion för lokala församlingar som önskar en plattform att sända ifrån alla dagar, hela veckan. I Stockholm gäller samma koncept, men måndagar och tisdagar, meddelar Gawdat Mtrious, ledare för Vision Sverige.

Med detta önskar Mtrious att sträcka ut en öppen hand till församlingar i dessa regioner som kan vara behjälpliga av den här möjligheten.

Ett alternativ till traditionella gudstjänster

Ivarsson svarar tydligt ja på vikten av den kristna gemenskapen, också i corona-tider. Även om det nu handlar om gudstjänster på TV eller internet, kommer det ändå vara gudstjänster i traditionellt format. Kompromisslös lovsång, bön och predikan som man är van vid. Moderna tider öppnar för nya möjligheter, och nu kommer dessa gudstjänster bli tillgängliga var du än i landet befinner dig.

Smedjan Church satsar digitalt för att sprida evangeliet

 

I söndags, den 8 november, hade Smedjan Church sin första Live-sända gudstjänst på Vision Sverige. Den trevliga Pingstförsamlingen ligger på Väskkusten i det lilla samhället Skarhamn och gör det nu möjligt för människor i hela Sverige att höra deras budskap.

–   Vi tror att det är otroligt viktigt att inkludera alla de människor som sitter isolerade i sin hem nu, berättar Thomas Jonsson, pastor och ledare för Smedjan.

 

Traditionella gudstjänster i digitalt format

Då den oväntade Corona-situationen drabbade Sverige i mars var Smedjan Church lika utsatt som andra kyrkor. Jonsson berättar om den tiden då de behövde anpassa sig till det nya läget:

–   Vi har växt med antal medlemmar ända fram till Coronaviruset kom. Då det slog till hade vi inte tänkt att satsa på TV, men under loppet av 2-3 veckor var vi igång. Jag har jobbat med TV tidigare så det har såklart underlättat. Det har gått bra, även om det gick extremt fort.

 

Prioriterar yngre människor i gamla lokaler

Jonsson beskriver Smedjan som en pingstförsamling med hjärta för gemenskap. Församlingen håller till i äldre lokaler men samlar människor i alla åldersgrupper.

–   För några år sedan köpte kyrkan äldre kyrklokaler som vi sedan har renoverat. Vi har lyckats skapa en modern stil, där alla människor är välkomna.

Youngsters

Tack för att du ger till Vision Sverige

Som ni läst här ovan har vi mycket att tacka Gud för när 2020 börjar närma sig sitt slut. Såklart mycket tack vare er, våra tittare. Ni är också många som ger till oss regelbundet – 20 kr eller 5000 kr spelar ingen roll. Nyckeln är att ni står tillsammans med oss. Ungefär 350 st av er ger varje månad och ytterligare ungefär 1000 st har gett under årets lopp. Vi är så tacksamma för att ni vill så in i vårt arbete och vi blir glada av att se svenska troende ta ansvar och se möjligheten att vara med och bygga detta arbete.

 

Vi tror att Gud har kallat oss att bygga och driva en TV station som ärar Jesus och öppna upp vår plattform för de som vill predika evangeliet i Sverige. För att nå årets budget behöver vi under de sista veckorna få in 1.5 miljoner kronor. Det kostar pengar att producera och sända TV. Det är ungefär 20-25 tusen personer som tittar på oss varje dag. Om endast 3000 av er ger oss 500 kr i julklapp har vi nått vår mål. Vi tackar på förhand för er generositet! Gud välsigne er!

Det finns hopp

Julgåva till Vision Sverige

När du nu börjar tänka på julklappslistor och inköp mm vill vi ge dig möjlighet att även tänka lite extra på oss i jul. För att nå slutet på detta året med en god ekonomi som även möjliggör att vi kan sträcka oss vidare in i 2021 gör vi nu en uppskattningskampanj. Varje dag tittar cirka 20 000 personer på våra kanal och blir välsignade av innehållet. Nu vill vi på ett tydligt och praktiskt sätt göra det möjligt för er att ge. Om 3000 av alla tittare ger oss en TACK-gåva, eller julklapp, på 500 kr når vi vårt mål. Vill du välsigna oss så att vi kan ge det vidare och välsigna andra? Tusen TACK!

Vison Sverige på nätet

Mycket av det innehåll som sänds på TV Vision Sverige finns också tillgängligt på Visions-familjens “streaming-plattform”. På tvvision.com hittar du ett brett utval av serier som tidigare endast varit tillgänlgit via TV. Här finns bland annat egna programkataloger för barn (VisionKids) och innehåll på många språk, så som svenska, engelska, norska, arabiska och farsi. Att få tillgång till programmen är gratis.