Nytt nyhetsprogram i samarbete med Världen Idag

Fredagen den 5:e februari 2021 är det premiär för nyhetsprogrammet ”Veckans nyheter” som kommer att sändas varje fredag och rapporterar om den gångna veckans händelser. Programmet leds av Sara Andersson som är nyhetsredaktör på Världen Idag. Med i studion kommer även Sven Almkvist att finnas, som ger kommentarer utifrån ett kristet och bibliskt perspektiv. Programmet kommer även att innehålla bön för de aktuella nyhetshändelserna. – Det känns roligt och jag hoppas att vi ska få nå ut längre – att fler ska få ta del av våra nyheter genom den här satsningen, säger Sara Andersson efter att första programmet hade släppts. Det känns också väldigt kul att Sven Almkvist är med med all sin vishet och kunskap. Jag tror att det behövs nyhetsprogram som ger andra perspektiv än de stora medierna. – Det finns ett stort behov av en konservativ röst i nyhetsvärlden i Sverige idag, menar Gawdat Mtrious, TV-chef för TV Vision Sverige. – Vi upplever samarbetet med Världen Idag som väldigt positivt. Jag tycker att det är otroligt bra att Världen Idag sänder dessa nyheter. De är professionella i vad de gör och det är ett viktigt steg för oss på Vision Sverige att välkomna Världen Idag till kanalen. Vi kommer sända nyhetsprogrammen varje fredag kl 21:00. Nyhetsprogrammen kommer även att sändas på Världen Idag och på Himlen TV7. – Vi ser på det här som ett partnerskap mellan två tv-kanaler och en nyhetstidning. Det är uppmuntrande att kristna kan komma samman för ett så här viktigt syfte, avslutar Gawdat Mtrious.
Share This