Segerpilen

Det är så härligt at få leva i Guds vilja.  För ungefär ett år sedan började jag be för mer utåtriktade, offentliga, mötet på Vision Sverige. Det som var en liten tanke från mig, med ett möte i månaden från en lokal i Göteborg blev till en större vision om att resa runt till viktiga platser i Sverige och sända live-TV. Guds tankar är alltid högre än våra tankar och det har jag fått erfara i och med det här projektet.

 

Jag delade min idé med vår TV chef Gawdat Mtriuos. Snabbt landade det praktiska och många bitar föll på plats. Allt var på gång, men vi hade inget namn för satsningen. Jag bad över det och vid ett bönetillfälle började jag tänka på min gode vän Rolf Wernersson som gick hem till Herren år 2019. Gud talade till mig om Segerpilen, missionsorganisationen Wernersson startade. Under 50 år fick människor, genom denna organisation, möjlighet att besöka Balkan och välsigna länderna där på olika sätt. En av dem som blev välsignade av detta var jag som, tonåring i Kroatien, blev rörd av Segerpilen; Den Helige Andes kraft och underbara kärlek till oss.

Den 30 januari sände vi så Segerpilen för första gången, då från i Varnhem som är en viktig plats i Svensk historia. Vi åkte dit för att sända en tre timmar lång live-sändning från Allianskyrkan. Det var en så härlig känsla att få stå på samma plats där 800- och 900- talets svenska kungar proklamerade Sverige som ett kristet land! 

Nu på lördag, den 20 februari, är det dags för det andra programmet. Vi kommer vara i Open Doors lokaler i Örebro och sända live mellan klockan 16:00-18:00 och 19:00-22:00.

Örebro är känd för mycket, men för många kristna är det en viktig plats då John Ångman startade Filadelfiaförsamlingen där vilken Jesus gjort många under och tecken igenom. Lewi Petrus var, till exempel, en av lärjungarna i Ångmans bibelskola i början på 1900-talet. 

Jag är så glad att kunna samla många pastorer från olika kyrkor och samfund på lördag. Från Impact center kommer Stefan Björk och Fleury Ndogozi och från Pingstkyrkan Edward Sköllerfalk. Mikael Hallenius gästar från Mötedspltasen och Anders Sundström från Filadelfia. Utöver dessa kommer även Sebastian Stakset, Birger Skoglund och Adminr Avdic att tala. 

Flera underbara evangelister kommer att vittna om Guds mirakulösa ingripanden och vi kommer ha ett lovsångsband på plats bestående av Ann-Sofie Reinarsson, Victoria Broström, Elin Keep. Utöver det kommer Daniel och Christina Jardenius sjunga och  Avni Röymo rappa. 

Min uppgift är att leda hela kvällen och jag predikar även i den sista timmen tillsammans med Birger Skoglund. Det kommer bli ett profetisk möte, en fem timmar lång sändning, fullspäckad med Guds ord, vittnesbörd och sång! Hoppas verkligen att vi ses på lördag!

Zoran
Programledare TV Vision Sverige

Share This